„В страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена

...
„В страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена
Коментари Харесай

МЗ и ИАЛ: Няма нито един случай на връзка между поставена ваксина за COVID-19 и смъртен изход


„ В страната ни няма нито един случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред сложена ваксина против COVID-19 и смъртен излаз “, показват от Министерство на здравеопазването и Изпълнителната организация по медикаментите в обща позиция.

Според данните в известието от началото на имунизационната акция у нас до момента за подозирана връзка сред смъртен случай и използване на ваксина са тествани общо 9 случая, като в нито един от тях това не ебило потвърдено.

В ИАЛ са обявени общо 6 случая на летален край при заболяване от COVID-19, като заразяването е настъпило в интервала сред двете дози на имунизацията, а в един от случаите болестта е намерено в деня на слагане на имунизацията.

До момента общият брой на обявените в ИАЛ нежелани лекарствени реакции след използване на ваксина е 3861. Сред тях към 10% са реакциите, които дават отговор на критериите за съвестност.

От ИАЛ показват, че какъв брой една реакция е сериозна се дефинира от прецизен разбор.

„ На уеб страницата на ЕМА се разгласяват в това число общата численост на направените известия и броя на известията със смъртен излаз, дружно с разяснението, че това е информация за подозирана връзка на здравно събитие, следено след приложимост на ваксина. Фактът, че при обещано лице е настъпило такова здравно събитие или съдбовен излаз след имунизиране, не значи наложително, че това е обвързвано с имунизацията, защото последното предстои на засвидетелствуване и доказване “, показват още от ИАЛ.

Повод за общата позиция на Министерство на здравеопазването и ИАЛ станаха изказвания на доцент Атанас Мангъров в телевизионния ефир, че в здравното министерство имали информация за над 500 случая на умряли от ваксини против COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР