В сезона на летните вируси е безразсъдно майки да дават

...
В сезона на летните вируси е безразсъдно майки да дават
Коментари Харесай

БАБХ-Варна: В сезона на летните вируси да храним децата с царевица, купена на плажа, е безразсъдно


В сезона на летните вируси е неразумно майки да дават на децата си храна с неразбираем генезис, която се съхранява при съмнителни условия, разяснява за Varna24.bg доктор Златина Димова, шеф на организацията по сигурност на храните в морския град.

Към момента инспектори на Агенцията по храните не престават с инспекциите в хотелите, заведенията за хранене и местата за хранене по българското Черноморие. Съществени нарушавания към момента не са открити.

Д-р Димова посочи, че към хотелиерите, ресторантьорите и концесионерите на плажовете е отправена рекомендация да наблюдават и управляват за появяването на такива търговци, само че все пак те остават изцяло неконтролируеми и на воля продават стоката си. 

" От години едни и същи хора всяко лято се препитават от продажбата на царевица, плодове и други хранителни произведения, съхранявани в съдове, които не дават отговор на никакви санитарни условия. Когато видят проверяващи хвърлят кошниците и кофите и настояват, че не са техни. Затова остават неуязвими, а са хора, които са от дълго време познати като лица. Те не са стационарни и по тази причина нашите чиновници не могат елементарно да ги заловен и глобяват ", добави доктор Димова. 
 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР