В Севастопол проехтяха експлозии. Медии съобщават, че атаките са били

...
В Севастопол проехтяха експлозии. Медии съобщават, че атаките са били
Коментари Харесай

В Севастопол проехтяха експлозии

В Севастопол проехтяха детонации. Медии оповестяват, че офанзивите са били свързани с украинска военна интервенция.

Назначените от Москва съветски чиновници в Крим показаха, че Украйна се стреми да си припише несъществуващи триумфи, оповестява Ройтерс.

Назначеният от Русия губернатор на Севастопол, Михаил Развожаев, написа в “Телеграм ”, че ситуацията в най-големия град в Крим е спокойна. Градът е база на съветския Черноморски флот.

Не са нанесени вреди

Не са нанесени вреди при свалянето през вчерашния ден от съветската противовъздушна защита в региона на три украински дрона.

“Ако сте видели пушек в региона на Южното пристанище, не се безпокойте. По информация на Черноморския флот се употребяват средства за аерозолна дегизировка. Да, миризмата е неприятна, само че това е безусловно безвредно ”, споделя Развожаев.

“Нашите врагове през днешния ден ще се опитат по всевъзможен начин да показват това като своя “победа ”, написа той в Телеграм.

Планираната работа на Главното ръководство на разузнаването и на украинските военноморски сили продължава, написа украинското онлайн издание “Украинска Правда ”. То се базира на неназован източник от разузнаването.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски излезе с привет към бойците си. Той е за освобождението на село Клишчеевка край Бахмут.

Командващият украинските сили в Донецка област разгласи триумфа, а по-късно се появиха фрагменти. На тях се, че украински бойци се намират в селото. Това е първото публично удостоверение от Киев за успеха.

Територията е покрай Бахмут

Селото се намира на към 10 километра от основния град Бахмут. Там се водят едни от най-ожесточените боеве. Според военни анализатори новината е изключително значима, защото е в навечерието на второто посещаване на Зеленски във Вашингтон.

Вчера от генералния щаб в Киев оповестиха, че съветските войски се пробват да възстановят изгубените позици в региона на Курдюмовка и Андреевка.

До момента украинските  бранители са отблъснали голям брой офанзиви на окупаторите в посоките на Бахмут и Мариинка.  В същото време украинските сили за защита не престават да водят настъпателна интервенция в Мелитополско направление.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР