В Сената на САЩ беше представен нов двупартиен законопроект, официално

...
В Сената на САЩ беше представен нов двупартиен законопроект, официално
Коментари Харесай

Законът RESTRICT: Заплаха за крипто, Tik Tok и други технологии

В Сената на Съединени американски щати беше показан нов двупартиен законопроект, публично наименуван " Закон за ограничение на появяването на закани за сигурността, които излагат на риск осведомителните и информационните технологии " (RESTRICT), импровизирано прочут като възбраната на TikTok.

Ако бъде признат, законопроектът може да има широкообхватни и непредвидени последствия за разнообразни технологии, в това число крипто. Coin Center предизвести, че RESTRICT ще даде на Министерството на търговията нови пълномощия, които биха могли да се употребяват за обзор и попречване на транзакции, за които се смята, че съставляват риск за националната сигурност.

Законопроектът е сходен на Закона за интернационалните изключителни стопански пълномощия, който упълномощава Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите да блокира американците да правят транзакции със страни, на които са наложени наказания.

Потенциална корист със Закона RESTRICT

Coin Center предизвести, че RESTRICT основава всеобхватни пълномощия с малко инспекции и затова може да бъде употребен непозволено за възбрана на съвсем всичко, обвързвано с.

Законът ще бъде по-лесен за използване и по-труден за оборване от Закона за интернационалните изключителни стопански пълномощия, което поражда опасения по отношение на евентуалните му последствия за крипто пространството. Според законопроекта за задгранични съперници на Съединени американски щати се считат Китай, Куба, Иран, Северна Корея, Русия и режима на Мадуро във Венецуела. Законопроектът планува санкции от сорта на отнемане от независимост за период от 20 години и санкции в размер на $250,000 или повече.

Опасения за крипто пространството

Coin Center изрази угриженост по отношение на евентуалните последствия от законопроекта за крипто. Аналитичният център уточни санкционирането от OFAC на неизменимите смарт контракти на Tornado Cash като корист със закона за възбрана на клас технологии. Със своя необятен обсег RESTRICT може да докара до сходни последствия.

Водещият създател на законопроекта, демократът Марк Уорнър счита, че Съединени американски щати се нуждаят от изчерпателен, учреден на риска метод за справяне с източниците на евентуално рискови технологии, преди те да се открият в Америка.


 


Други евентуални закани за технологиите

Макар че законът е импортиран на фона на съмненията, че притежаваната от китайци компания зад TikTok събира данни за потребителите от името на китайското държавно управление, евентуалните му последствия могат да се разпространят и отвън приложението.

Правни специалисти подчертаха , че неразбираемата дефиниция на RESTRICT може да се употребява за ограничение на разнообразни технологии, в това число виртуални частни мрежи (VPN). Сред вносителите на законопроекта е Кирстен Джилибранд, съавтор на Закона за виновни финансови нововъведения дружно със Синтия Лумис.

Ако бъде признат, законопроекта може да има доста и непредвидими последствия за разнообразни технологии. Макар да има за цел да се оправи с продължаващата опасност, която съставляват технологиите от страна на задгранични съперници, неразбираемият му език и неналичието на инспекции могат да доведат до злоупотреби и непредвидени последствия. Потенциалното му влияние върху крипто пространството, в това число забрани за избрани технологии и транзакции, е мотив за безпокойствие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР