В съобщение на Ватикана се посочва, че папата следи новините

...
В съобщение на Ватикана се посочва, че папата следи новините
Коментари Харесай

Папа Франциск призова младите да имат куража да променят света

В известие на Ватикана се показва, че папата следи новините от Венецуела и поддържа всички старания, които ще предотвратят още премеждия на венецуелците. В Панама папата откри дни на католическата юноша.

Стотици хиляди младежи приветстваха папа Франциск на церемонията по откриването на Световните дни на католическата юноша в Панама. Сред посланията на папата бе да имат кураж да трансформират света. Тези думи допряха в особена степен венецуелците, чиято страна е в тежка политическа обстановка.
Мария Хосе Рохас, Венецуела: Нашата татковина минава през компликации, само че ние имаме вяра, че с мирни цивилен дейности ще реализираме демокрацията и свободата, която толкоз доста желаем.  © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Alessandra Tarantino
Папа Франциск мина тържествено с папамобила си, преди да се качи на сцената, с цел да участва на церемонията. Флагове от целия свят, музика и празнична атмосфера превзеха столицата.
Тамаш, Унгария: Въпреки своята възраст, папа Франциск схваща толкоз добре младежите. В посланията му към младежите се усеща, че той е доста непосредствен до нас, приказва на нашия език.
По-рано папа Франциск осъди " бича ", който съставляват убийствата на дами в Латинска Америка - район изключително обиден от този вид закононарушения. Пред епископи от Централна Америка главата на Римокатолическата черква посочи сериозните обстановки, в които попадат младите и които не могат да бъдат решени бързо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР