Британците са призовани да следват стриктни хигиенни мерки от здравните

...
Британците са призовани да следват стриктни хигиенни мерки от здравните
Коментари Харесай

Норовирус: Издадено е строго предупреждение след „тревожно висок“ скок в случаите на силно заразни бъгове

Британците са призовани да следват прецизни хигиенични ограничения от здравните ръководители, до момента в който страната се бори с пика на случаите на норовирус.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство издаде остро предизвестие, като акцентира, че броят на случаите е извънредно висок за времето на годината и не е имало типичния спад, предстоящ напролет. В момента броят на доказаните случаи на хора с вируса, който провокира интензивни пристъпи на диария и повръщане, е със 75% над междинното за пет години.

Смята се, че захлаждането през май и продължаващите последствия от пандемията стоят зад упоритата резистентност на вируса, споделят специалисти. На тези, които нямат шанс да го заловен, се споделя да съблюдават прецизна хигиена и да си стоят у дома от работа. Ейми Дъглас, норовирусен епидемиолог в UKHSA, разяснява: „ Нивата на норовирус бяха по-високи през април, в сравнение с нормално виждаме по това време на годината, и се усилват. Това евентуално се дължи на композиция от фа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР