В Съединените щати почетоха жертвите на пандемията. Президентът Джо Байдън

...
В Съединените щати почетоха жертвите на пандемията. Президентът Джо Байдън
Коментари Харесай

Съединените щати почетоха жертвите на пандемията

В Съединените щати уважиха жертвите на пандемията. Президентът Джо Байдън оглави къса гала пред Белия дом. Заедно с вицепрезидента Камала Харис, той резервира минута безмълвие в памет на умрелите.

„ Борим се с пандемията към този момент толкоз дълго. Не би трябвало да разрешаваме да загубим способността си да скърбим. Не би трябвало да разрешаваме да гледаме на умрелите като на някаква статистика или следващата вест в излъчванията. Днес ви приканвам - дано помним умрелите. Но в същото време - да останем бдителни. Да се имунизираме. Да съблюдаваме ограниченията. Да спрем дезинформацията, която ни разделя. От заболяването не умират демократи и републиканци. Умират нашите сънародници американци. Трябва да се борим с нея като едно. Като народът на Съединените щати”, сподели Байдън.

Повод беше печалният връх, подложен през вчерашния ден. Жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати към този момент са над половин милион. Страната загуби повече хора от новата болест, в сравнение с във Втората международна война и войната във Виетнам взети дружно.

Съединените щати са страната с най-вече съдбовни случаи в света. Там живеят четири % от популацията на планетата, а жертвите на заболяването са близо 20% от всички умряли.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР