В събота и неделя (7 и 8 май) столичната Арена

...
В събота и неделя (7 и 8 май) столичната Арена
Коментари Харесай

България атакува медалите на Световната купа по естетическа гимнастика

В събота и неделя (7 и 8 май) столичната " Арена Армеец " ще бъде хазаин на Световната купа по естетическа групова гимнастика. В този хубав спорт България е измежду главните сили в света, като предходната година на шампионата на планетата в София националните ни тимове при дамите и девойките завоюваха златните медали.

В четвъртък и петък още веднъж там ще се организира и шампионатът " Академик къп ", в който ще вземат участие и някои наши клубни тимове.

Сега българките още веднъж са измежду фаворитките за медалите, като ще си оспорват златото най-много с двата финландски тима " ОВО " и " Минетит ", в отсъствието по обясними аргументи на съветските отбори.



Треньор на националните ни тимове при дамите и девойките е младата специалистка Кристина Ташева. Тя ни разкри какви са упованията й за представянето на идната Световна купа:

" И двата ни тима са актуализирани. При дамите има три нови гимнастички в състава, само че като цяло ядрото е непокътнато. При девойките е малко по-различно, има даже девойки, които пътуват всяка вечер от провинцията, с цел да вземат участие в тренировките по естетическа групова гимнастика. Но с времето, считам, че и там нещата ще улегнат ", показа Ташева.

Същевременно Ташева е треньор, а девойките играят редом и художествена гимнастика. При сгъстения цикъл от Държавни шампионати в този спорт и Световната купа по " хармония " на грациите ни не им е елементарно. Освен това, всички те вървят и на учебно заведение на общо съображение, като един техен работен ден стартира в ранни зори и приключва късно вечерта.

От друга новият устав в художествената гимнастика, в който се натъртва на артистичността, като че ли е изработен за клуб Академик, от който са множеството националки при дамите.

" Този устав в действителност дава отговор доста на нашите разбирания за художествената гимнастика. Четири от девойките от националния отбор-жени и три от националния отбор-девойки се класираха за категория Елит в художествената гимнастика (б.р. най-висшата категория). На тях и на нас, треньорите, не ни е елементарно, само че в клуб Академик от много време двата спорта се практикуват редом и поравно. Ние постоянно сме работили малко по друго от останалите клубове. Вярвам, че при новия устав ще имаме и националки от Академик, не виждам причина да няма ", разяснява още Кристина Ташева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР