В Русе пристигнаха първите нови тролейбуси на Общински транспорт“ ЕАД,

...
В Русе пристигнаха първите нови тролейбуси на Общински транспорт“ ЕАД,
Коментари Харесай

Първите нови тролейбуси на „Общински транспорт“ пристигнаха от Чехия

В Русе дойдоха първите нови тролейбуси на „ Общински превоз “ ЕАД, създадени в Чехия. В рамките на един месец ще бъдат доставени 15 съвременни возила, които се движат напълно с електрическа енергия и подсигуряват нулеви нездравословни излъчвания.

Предстои тролейбусите да получат лиценз и застраховка, с цел да могат да бъдат въведени в употреба.

Те са с потенциал от 90 места, 35 от които седящи, като е планувано и място за хора с увреждания. Оборудвани са с рампа за инвалидни колички, която ще може да бъде употребена и от родители с дребни деца.

С новите 15 тролейбуса общинският автопарк ще разполага към този момент с 96 транспортни средства, като за 4 години техният брой се е нараснал съвсем тройно. В момента „ Общински превоз “ набира водачи, които ще могат да обезпечат всички градски линии. Служителите към този момент работят с по-високи хонорари, отговарящи на настоящата икономическа обстановка в страната.

Припомняме, че от 1 ноември общински превоз обслужва 9 от 17-те частни линии. Продължава последователното му укрепване и преобразяване в единствен транспортьор в града.

Дейностите се правят по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз – електрически рейсове и тролейбуси за Община Русе “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Кохезионния фонд.

Чрез извеждането от приложимост на 20 дизелови рейса и замяната им с нови електрически рейсове се чака да бъдат спестени доста количество фини прахови частици /ФЧП/. Замяната на 15 тролейбуса, създадени сред 1982 и 1984 г, с нови, ще усъвършенства енергийната успеваемост на градския превоз. По този метод планът ще способства за реализиране на Специфична цел 1 „ Намаляване замърсяването на атмосферния въздух посредством намаление количествата на ФПЧ10/NOx “ по Приоритетна ос 5 „ Подобряване качеството на атмосферния въздух “ на ОПОС 2014-2020 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР