Институтът INSAIT отпуска четвърт милион лева за стипендии на изявени

...
Институтът INSAIT отпуска четвърт милион лева за стипендии на изявени
Коментари Харесай

INSAIT отпуска 250 000 лв. стипендии за изявени студенти от СУ „Св. Климент Охридски”

Институтът INSAIT отпуска четвърт милион лв. за стипендии на изявени студенти от магистърската стратегия “Логика и логаритми ” във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, оповестиха от МОН.

Сумата е обезпечена от дарения и включва 5 стипендии на стойност 50 000 лв. всяка за интервал от 18 месеца. Стипендиите имат за цел да предизвикват изявени младежи, които да останат и да намерят развиване в България в региона на осведомителните технологии и изкуствения разсъдък.

INSAIT към този момент поддържа двама студенти в магистърска степен посредством програмата “Логика и логаритми ”, като първият от тях - Траян Господинов продължи научната си кариера INSAIT като докторант. Вторият стипендиант – Люба Конова, също се развива сполучливо. Тя е и един от треньорите на женския народен тим по математика и приготвя девойките, които годишно носят на страната ни оценки.

Преди 3 месеца INSAIT разгласи стипендиантската стратегия “Explorer ” с бюджет от над 1 милиона лв. като по нея дава стипендии от 2 000 лв. на месец на сполучливи студенти за целият интервал на бакалавърското им образование в компетентност “Информатика ”. Тази стратегия, както и магистърските стипендии, са обезпечени от частни дарения, най-вече от софтуерния бранш.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР