В Романа на Джордж Оруел 1984, тоталитарните управници на Океания

...
В Романа на Джордж Оруел 1984, тоталитарните управници на Океания
Коментари Харесай

1984 на Оруел става факт от тази година - Зукъмбърг вече ще наблюдава всички в домовете им

В Романа на Джордж Оруел 1984, тоталитарните управници на Океания употребяват устройства, наречени телеекрани, с цел да следят изкъсо и подтискат жителите, написа Метро.

Днес наподобява Facebook е решил да тръгне по следите на Партията с желанието си да постави фирмените си микрофони в къщите на хората.

Устройството ще предстовлява 15-инчов икран с широкоъгълна камера с лицево различаване и микрофони, които ще разрешават гласов надзор.

Очаква се да употребява лицевото различаване, с цел да разрешава на хората да си влизат в профилите и банковите сметки, без да би трябвало на пишат паротала,ще се употребяват също и при чат.

Устройството, наречено Портал е било създадено от загадъчен отдел на Facebook, наименуван Сграда 8, който също по този начин се занимава с създаването на на технология, която чете мисли.

Сграда 8 е суперсекретно поделение на Facebook и се ръководи от Реджина Дюгън, предходен началник на Агенцията за напреднали изследвания в отбранителната сфера.

Миналата година Facebook призна за свое лично следствие на технология, която ще може да разчита мислите на хората със скорост 100 думи в минута.
Ще бъдел ли един ден всички следени от Зукъмбърг, написа британският уебсайт.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР