В реч пред вярващите на площад Свети Петър във Ватикана

...
В реч пред вярващите на площад Свети Петър във Ватикана
Коментари Харесай

Папата призова за спиране на огъня и възстановяване на хуманитарните доставки в Газа

В тирада пред вярващите на площад " Свети Петър " във Ватикана папа Франциск настоя за неотложно преустановяване на огъня в Ивицата Газа и прикани за продължение на доставките на филантропична помощ.

 
Мислите ми са ориентирани, към протичащото се в Израел и Палестина. Много съм обезпокоен и ме боли. Моля се за всички тези, които страдат и съм до тях. Моля се за заложниците, ранените, жертвите и техните фамилии.
Папа Франциск

През уикенда над 30 камиона с помощи бяха позволени да влязат в Газа от Египет през пропускателния пункт „ Рафа “, което е първата доставка от началото на войната. Главата на Римокатолическата черква акцентира потребността от спомагателна филантропична помощ за цивилните в Газа:

 
Мисля за тежката филантропична обстановка в Газа и съм тъжен, че през последните дни бяха наранени англиканската болница и гръцката православна енория. Подновявам апела си за отваряне на пространства, с цел да може филантропичната помощ да продължи да идва и да се освободят заложниците.
Папа Франциск

В Ивицата Газа живеят близо два и половина милиона души, а по оценки на Организация на обединените нации е належащо всеки ден да идват по 100 камиона с филантропична помощ, с цел да бъдат посрещани потребностите им.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР