В разпространена извадка от интервюто, което ще бъде излъчено днес

...
В разпространена извадка от интервюто, което ще бъде излъчено днес
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Русия няма да използва ядрени оръжия

В публикувана извадка от изявлението, което ще бъде излъчено през днешния ден в 11 часа българско време по Би Би Си, Келин споделя, че съгласно съветските военни правила сходни оръжия не се употребяват в спор като този.

" Русия има доста строги разпореждания за потреблението на нуклеарни оръжия, това може да стане единствено, когато е застрашено съществуването на страната ", посочи посланикът, представен от БНР.

В много напрегнатото изявление Андрей Келин отхвърля, че съветските войски обстрелват цивилни жители и декларира, че обвиняванията във военни закононарушения в Буча са " изфабрикувани ".

Притиснат от водещия Клайв Майри, че има доказателства за осъществените закононарушения в Буча, посланикът още веднъж уточни, че съгласно Русия всичко е било " инсценирано ", с цел да се пресечен договарянията.

Би Би Си напомня, че същата версия на събитията е била изложени и по-рано от външния министър Сергей Лавров, който сподели, че " инсценировката " е направена след напускането на съветските войски.

Западът обаче твърди, че сателитни фотоси демонстрират, че трупове е имало по улиците на Буча две седмици преди руснаците на изоставен града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР