В ранните часове на 12 януари Адриан Андреев ще излезе

...
В ранните часове на 12 януари Адриан Андреев ще излезе
Коментари Харесай

Програма за четвъртък: Андреев в мач за влизане на Australian Open


В ранните часове на 12 януари Адриан Андреев ще излезе на корт №14 в опит да влезе в историята като петият българин с присъединяване в съществена скица на шампионат от Големия шлем при мъжете.

21-годишният софиянец ще се изправи против поставения под №20 в квалификациите на Australian Open Зизу Бергс. Двубоят им е първи на корта и ще започва в 1 часа след среднощ българско време.

До момента двамата не са играли между тях, a срещата е с голям залог и за двама им. Бергс също не е преодолявал квалификации досега, въпреки че игра с уайлд кард на Уимбълдън 2022, където загуби в първи кръг от Джак Дрейпър.

В момента Бергс е №131 в света. В квалификациите досега той победи Джереми Джин в два сета и Томас Бариос Вера в три. Белгиецът е прочут на българската аудитория, защото единствено преди 10 дни игра против Димитър Кузманов по време на United Cup и загуби с 2-6, 0-6.

 В своя дебют в квалификациите Андреев преодоля Франческо Маестрели в трагичен мач, траял над 3 часа, след което победи с лекост международния №122 Юрий Родионов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР