В публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите шампионът от Откритото

...
В публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите шампионът от Откритото
Коментари Харесай

Джокович увеличи преднината си в ранглистата, Осака оглави класацията при жените

В оповестената през днешния ден международна класация на тенисистите първенецът от Откритото състезание на Австралия Джокович усили преднината си и е към този момент с актив 10 955 точки.

Финалистът Надал е втори с 8320, а Александер Зверев е с 6475 точки. Роджър Федерер изпадна от топ 5 и е към този момент шести.

Григор Димитров загуби три места и от през днешния ден е 24-и с 1610 точки. Първата ни ракета се появи в родния си град Хасково в събота. Димитров почива тази и идната седмица (ако не изиска „ уайлд кард “ за шампионата в София). От 11 февруари той ще играе на АТР 500 надпреварата в Ротердам, където БНР ще има делегат.

В класацията „ Пътят към Лондон “, в която се вземат резултатите от началото на годината, разумно също води Ноле с 2090 точки. След него са Надал с 1200 и Стефанос Циципас със 765 точки. В това нареждане първенецът от финалите през 2017 година Димитров е на 17-а позиция с 225 точки.

При дамите победителката от Мелбърн Наоми Осака оглави ранглистата и стана първата японка и въобще азиатка, №1 в света. След нея са финалистката от Откритото състезание на Австралия Петра Квитова и някогашната лидерка Симона Халеп.

От българките на първо време е Виктория Томова, която се смъкна с осем места до №159. Елица Костова е 229-а, Сесил Каратанчева е 236-а, а Изабелла Шиникова прогресира с 15 позиции до №250. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР