В продължение на век раждаемостта намалява. Учените описват резултата като

...
В продължение на век раждаемостта намалява. Учените описват резултата като
Коментари Харесай

Ферма за хора: Представена е първата в света концепция за изкуствена утроба

 В продължение на век раждаемостта понижава. Учените разказват резултата като „ международна рецесия на безплодието “. Но решение на хоризонта има: изкуствени утроби.

„ Трябва да се тревожим доста повече за демографския срив… Ако няма задоволително хора за Земята, тогава несъмнено няма да сме задоволително за Марс “, написа в Туитър Илън Мъск в края на 2021 година по отношение на страховете за края на човечеството.

Изявленията на Мъск изведоха на напред във времето в публичното схващане намаляващата раждаемост в света.

През 2017 година учени сътвориха „ BioBag “, който функционираше като и го използваха за развъждане на агнета. Сега е показана нова идея, която демонстрира по какъв начин това е допустимо за хората. В неотдавна оповестен сюжет Хашем Ал-Гайли демонстрира метода за развъждане на бебе. Хашем сподели изкуствена вътрешност, наречена EctoLife,   написа Reddit.

В изявление Ал-Гайли споделя, че концепцията на EctoLife може един ден да размени обичайното раждане. По този метод той сподели, че обществото най-сетне ще може да отговори на потребностите на родителите, които са „ изтощени да чакат отговор от организацията за осиновяване “ и тези, които са „ обезпокоени от затруднения при бременност “. Но главното от думите му е, че EctoLife може да ви разреши да се изправите лице в лице против рецесията на безплодието. Концепцията за изкуствена вътрешност EctoLife дава обещание да помогне на бебетата да се развият доносени „ без никакви биологични бариери “.

„ Синтетични утроби “ звучи като научна фантастика, само че самата наклонност идва от дълга поредност достижения в репродуктивните технологии. На 25 юли 1978 година момиче на име Луиз Браун се ражда в Олдъм, в окръжната обща болница в Манчестър, Англия. Това, което прави раждането незабравимо е, че Луиз е „ зачената “ в чашката на Петри. Браун стана първото дете, оплодено посредством ин витро оплождане (IVF).

Днес повече от 8 милиона деца се зачеват всяка година благодарение на тази технология.

 

© 2022


© 2022

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР