Netflix доминира на стрийминг пазара, но конкурентите не се примиряват

...
Netflix доминира на стрийминг пазара, но конкурентите не се примиряват
Коментари Харесай

Голяма сделка изостря конкуренцията в стрийминга


Netflix господства на стрийминг пазара, само че съперниците не се помиряват със статуквото
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на стрийминг услуги е изправен пред възходяща конкуренция, откакто Disney сплоти сили с Warner. Глобалната пазарна конкуренция за поточно предаване OTT (Over-The-Top) се ускорява.

Окрилени от триумфа на Netflix по време на пандемията, от ден на ден играчи навлизат в бизнеса с онлайн стрийминг. Въпреки това, защото дивидентите от пандемията започнаха да изсъхват, доста компании са изправени пред оперативни провокации и са принудени да създадат промени, сочи разбор на Digitimes.

Наскоро OTT промишлеността беше разтърсена от шокиращото известие, че Disney и Warner Bros. Discovery се сплотяват, с цел да предложат пакет от своите видео платформи. Потребителите могат да се абонират за пакетен проект, който включва Disney+, Hulu и Warner’s Max.

Според източници, този пакет ще бъде разполагаем в Съединени американски щати през лятото на 2024 година, както с реклами, по този начин и във версии без реклами. Ясно е, че съюзът на медийните колоси е основан, с цел да оспори пазарното владичество на Netflix.

Въпреки че са в мощни конкурентни позиции, Disney+ и групата Warner Bros. Discovery към момента изостават от Netflix, който е главният избор за множеството OTT клиенти. Тъй като множеството фенове имат лимитирано време за гледане, Disney и Warner са изправени пред оперативни проблеми и евентуални промени. Disney към този момент претърпя голям брой кръгове на съкращения, с цел да се оправи със загубите.
още по темата
Новата пакетна маркетингова тактика притегли вниманието, тъй като и двете компании са мощни съперници в OTT промишлеността, с голям брой известни IP адреси и шоута с огромно търсене. След като двете страни реализираха съглашение, източници, осведомени с OTT промишлеността, обявиха, че този ход е като да създадете различен OTT колос.

Досега доста консуматори избраха да се абонират за Netflix, заради разнообразното и непрекъснато висококачествено наличие. Ако потребителите могат да се абонират за пакет, предлагащ наличие от Disney+, Hulu и Max на рационална цена, това може да бъде забележителен тласък и евентуална повратна точка в борбата против Netflix.

Warner Bros. Discovery разяснява, че новата услуга има за цел да даде на потребителите по-лесен избор в секторите на стрийминга и развлеченията на фона на големия пазар.

Сътрудничеството сред OTT играчи не е нещо ново. По-рано Paramount се съюзи с Apple в стрийминг платформите. Конкурентният пейзаж на OTT пазара последователно се трансформира от модел на изолирано наличие и платформи към взаимни старания за увеличение на конкурентоспособността против Netflix.

В същото време, от позиция на вложение в наличие, предлагането на извънредно наличие на личната платформа не е жизнерадостен бизнес модел, в случай че не усили доста броя на клиентите. По-скоро разширението на лицензирането за увеличение на обсега на аудиторията и облекчаването на рестриктивните мерки за лицензиране сред платформите може да доведат до напредък на пазара, тъй че разноските за вложения в наличие евентуално да бъдат възобновени.

Това изяснява за какво Disney и Warner Bros. Discovery са подготвени да обединят напъните си. Netflix е изправена пред провокации със закъснение на растежа на клиентите и даже спадове през 2022 година и 2023 година Въпреки това, след поправяне на бизнес тактиката и разбиране на поддържани от реклами проекти, цялостните ѝ интервенции се усъвършенстваха. За другите играчи съдействието с съперници може да се окаже належащо решение, с цел да провокират водача.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР