В празничния ден, когато честваме делото на народните будители, в

...
В празничния ден, когато честваме делото на народните будители, в
Коментари Харесай

Банско с нова детска градина

В празничния ден, когато честваме делото на националните будители, в Банско отвори порти нова детска градина. Тя бе открита с церемониален водосвет и алегорично прерязване на лентата. Шестият филиал на Детска градина „ Здравец “ гр.Банско е дълго чакана облага за града. Просторната, слънчева и съвременна постройка е издигната за 4 групи по 25 деца. Освен всички нужни пространства за игри, занимания, спане, хранене, хигиена и медицински грижи, в новата детска градина е построен и физкултурен салон със зашеметяваща панорама към планината. В техническо отношение постройката е в цялостно сходство със актуалните условия - конфигурирани са асансьор за деца с двигателни проблеми и два кухненски асансьора, както и съвременна отоплителна система.

Кметът Иван Кадев честити откриването на новата детска градина с благопожелание децата да порастват в нея здрави и щастливи. Той изрече признателност към всички, които са съдействали за построяването й.

С новата детска градина се взема решение казуса с местата за най-малките. Досега за нито едно дете в Банско не е изработен отвод за банкет, даже и за тези, чиито родители идват в града като сезонни служащи. Но с нарочни решения на Общинския съвет всяка година се одобряваше завишаване на броя деца в група.

Присъстващите на скромното, поради санитарните ограничения, празненство си пожелаха децата в Банско всяка година да стават от ден на ден и скоро и новата детска градина да отеснее.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР