В Позиция на Върховния административен съд (ВАС) по повод статия

...
В Позиция на Върховния административен съд (ВАС) по повод статия
Коментари Харесай

ВАС: Не е имало лобиране при избора на конституционен съдия

В Позиция на Върховния административен съд (ВАС) във връзка публикация в електронното издание на в. „ Сега “: „ Соня Янкулова бе определена от магистратите за парламентарен арбитър “, оповестена на 4 ноември, се споделя следното:

" Категорично погрешни и противоречащи на обективната истина са изказванията в публикацията за „ настойчиво лобиране “, „ нападателна акция “ и „ налагани от горната страна претенденти “ от страна на ръководителя на.
 Соня Янкулова e определена от магистратите за парламентарен арбитър Соня Янкулова e определена от магистратите за парламентарен арбитър
Общото заседание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд, което се организира през днешния ден, избра Соня Янкулова за с...

Ясно и недвусмислено следва да бъде декларирано, че ръководителят на Върховния административен съд арбитър не е провеждал каквато и да е акция в интерес на някой от четиримата претенденти за арбитър в Конституционния съд, нито непосредствено или косвено е споделял персоналния си избор като член на общото заседание на съдиите от Върховен касационен съд и Върховен административен съд. В тази връзка напъните на ръководителя на Върховен административен съд в навечерието на процедурата бяха свързани само с административното застраховане на процедурата и основаването на условия за безпроблемното й осъществяване в изискванията на изключителната епидемиологична конюнктура.

Силно терзание в съдиите от Върховния административен съд буди фактът, че в публикацията се вършат внушения за оказване на напън върху техния избор. Категорично и твърдо следва да бъде казано, че съдиите от Върховния административен съд при вземането на своите решения се водят само от вътрешното си разбиране и закона и не се поддават на напън, закани, тласъци и въздействия от никого, в това число и от административното управление на съда.

Подобни погрешни внушения, неподкрепени от никакви обстоятелства или посочени източници, мощно накърняват престижа както на самостоятелната правосъдната власт, по този начин и на самостоятелната и справедлива българска публицистика ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР