В Украйна след влизането в сила на новия закон за

...
В Украйна след влизането в сила на новия закон за
Коментари Харесай

„Къде са всички мъже?: Украинец показа празен плаж в Одеса. И Киев е пуст ВИДЕО

В Украйна след влизането в действие на новия закон за готовност всички мъже изчезнаха от улиците и публичните места. В интернет се появи видео, снимано в Одеса. Местен гражданин сподели необитаем плаж.

Мъжът се учудил, че по обяд на плажа няма мъже. Освен това в предходните дни постоянно било препълнено.

В резултат на това мъжът и фамилията му спокойно се настаняват на плажа, в това число и детето му, което не предстои на наборна военна работа.

„ Къде са всички мъже? Остана единствено един човек на този свят “, споделя операторът.

Друго видео, снимано в Запорожие, демонстрира, че селото се е трансформирало в град-призрак. Съдейки по фрагментите, мъже по улиците към този момент няма - те буквално са изчезнали.

В същото време украинската журналистка Анна Ковалчук е изумена от пустия Киев. Тя съобщи, че обстановката в града може да се съпостави с март 2022 година

„ В работния ден има по-малко коли, в сравнение с през вчерашния ден - в неделя “, написа тя на страница в една от обществените мрежи.

Тя също по този начин съобщи, че всички диалози на жителите на Киев „ стартират и приключват с една тематика “.

Според Ковалчук ​​някои, с цел да избегнат шофирането по градските улици, са наели апартамент покрай работа.

„ В дребните градове, където всички се познават, някои мъже подписаха директни съглашения с военните комисари, предлагайки незаменими експерти в подмяна на освобождението им “, сподели украинският публицист.

Припомняме, че съгласно украинския закон за готовност всички мъже в страната би трябвало да имат военна брошура със себе си. Нарушителите на военната регистрация ще бъдат санкционирани и могат да бъдат лишени от право да ръководят автомобил.

Сега военните комисари в Украйна могат да връчват призовки непрекъснато - освен по месторегистрация или местоживеене, само че и на публични места. Призовката ще се смята за връчена и без персонален автограф.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР