Цените на имотите продължават да растат като, според експерти, за

...
Цените на имотите продължават да растат като, според експерти, за
Коментари Харесай

Младите хора предпочитат да плащат кредит, вместо наем

Цените на парцелите не престават да порастват като, съгласно специалисти, за последните пет години нарастването им е с до 70%. В същото време на пазара се следи смяна на желанията – от ден на ден клиенти напущат жилищата, с цел да се реалокират в къща.

„ Цените на парцелите следват пазара. В момента минималната работна заплата към този момент е по-висока, по тази причина цените на парцелите не са се покачили повече, в сравнение с е инфлацията. Има наклонност на общ растеж на всички цени ”, разяснява имотният специалист Вера Николова.

Според специалистите изказванията за балон на цените при парцелите, са пресилени. „ Не може едно остаряло жилище да е на цена, колкото жилище от ново строителство. Клиентите към този момент търсят ново строителство, те знаят своите потребности и избират качеството ”, съобщи Николова в ефира на Нова Нюз.

По нейни думи най-високи са цените на парцелите в София – в кварталите „ Лозенец ” и „ Гоце Делчев ”. „ Има нови региони, в които цените са по-ниски, само че парцелите там не отстъпват по качество. Клиентите търсят по-големи жилища, за лично живеене ”, добави Николова.

„ Младите хора избират да заплащат месечна вноска по заем, пред това да заплащат наем ”, съобщи имотният експерт и добави, че цените на жилища и къщи, нямат база за съпоставяне.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР