В последните три месеца нараства песимизмът сред българските потребители. Това

...
В последните три месеца нараства песимизмът сред българските потребители. Това
Коментари Харесай

Социален антрополог: Цялата обърканост тревожи хората, настроенията ще се променят, ако падне цената на горивата

В последните три месеца нараства скептицизмът измежду българските консуматори. Това демонстрира ново изследване на Националния статистически институт. Инфлационните им упования за идващите 12 месеца също се ускоряват. Според общественият антрополог доцент Валери Личев упованията на хората за това, че нещата няма да са по-добри, са реалистични

„ Покачването на битовите цени главно води до несигурността, тъй като в действителност човек може да се усеща благополучен тогава, когато живее в нормиран от институциите живот. Това, което виждам, е, че институциите влязоха в несъгласие една с друга. Самите хора също по този начин изричат спорни отзиви и цялата тази комплицираност не може да не тревожи хората и ви карат да бъдете внимателни в упованията си, тъй като всички знаем, когато имаме огромни упования, елементарно се разочароваме “, добави той пред.
По думите му настроенията може да се трансформират, в случай че падне цената на горивата. Той добави, че въпреки всичко чака да има обмисляне на почивки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР