Бившият премиер Николай Денков и министърът на икономиката в неговото

...
Бившият премиер Николай Денков и министърът на икономиката в неговото
Коментари Харесай

Николай Денков: Служебният кабинет е демоверсия на балканската диктатура, връщат ни към времената на калинките

Бившият министър председател Николай Денков и министърът на стопанската система в неговото държавно управление Богдан Богданов разгласиха на персоналните си страници във фейсбук гневни мнения отдадени на скандални решения на служебното държавно управление. Те са предизвикани от анулирането на назначенията на 13 търговски аташета в чужбина, определени по транспарантна процедура и с конкурс.

Ето коментара на Николай Денков:

„ Подготвям парламентарен въпрос към служебния министър на стопанската система - за какво анулира назначенията на 13 търговски аташета в чужбина. Това са непартийни специалисти, които би трябвало да развиват комерсиалните ни връзки с други страни и да подкрепят българските производители да изнасят продукция – основни действия за триумфа на доста бизнеси. Трябва и да притеглят вложители. Кой ще извършва тези значими, само че сложни задания?
Партийни и роднински калинки не могат да се оправят с тях!
Затова организирахме обществен конкурс, в който всеки претендент трябваше да показа план за активността си с оценка от професори от Българска академия на науките, да издържи изпит по два непознати езика, проби за компютърна просветеност и изявление с преподаватели, посланици и представители на бизнеса. Така би трябвало да се организират състезания за държавни чиновници на високи постове!
Явно служебните министри извършват проекта на Пеевски и ГЕРБ да заличат всичко, свършено от нас. И ни връщат към времената на калинките, постната пица и бухалките. Служебният кабинет е демоверсия на балканската тирания, която ни приготвят Борисов и Пеевски, в случай че завоюват болшинство.
Но на 9 юни можем да съберем друго болшинство - за естествена европейска България! “



Николай Денков: Служебният кабинет е демоверсия на балканската тирания, връщат ни към времената на калинките Богдан Богданов предвижда, че ерозията в институциите ще продължи. Ето позицията му:

„ Ето един образец по какъв начин ерозията на доверието в институциите ще продължи да се задълбочава, а #статуквото да ликува.
В началото на месец май ненадейно са анулирани назначените след конкурс стопански дипломати, които трябваше от юни да бъдат командировани и да извършват своите отговорности – (Статия с повече елементи в коментар).
Въпреки че,
-За пръв път с моя екип в министерството създадохме условия за провеждането на транспарантни процедури на конкурентен принцип.
-Обявявихме състезания пред цялата общност, с цел да могат да аплайват всички готови хора с експертиза.
-Бяхме първата държавна институция, която стана част от самодейността Bulgaria Wants You и бяхме във Виена, Варна, Берлин и други, с цел да убедим наши сънародници, че имаме потребност от тях.
-Получихме над 200 кандидатури – 15% от наши сънародници живеещи отвън #България.
-За първи път осигурихме присъединяване в комисия по асортимент на представители на Министерството на външните работи, национално показаните работодателски организации, специалисти от научните среди, просветителните институции и неправителствените организации.
-Избраните претенденти минаха през четири стадия за 4 месеца като някои от тях прелетяха океана, с цел да бъдат персонално на своите изявленията, каквито бяха изискванията.
-Подписахме съглашение за тяхното образование с Български дипломатически институт/Bulgarian Diplomatic Institute.
-Избраните и назначени специалисти имах опцията да срещна и поздравя за търпението и положените старания чак откакто бях разписал заповедите за назначение и техните контракти, с цел да бъда безусловно неутрален и да се доверя на 10-те членове на комисията по асортимент.

Но,
-Конкурсите са прекъснати, макар подписаните към този момент контракти за назначение и обстоятелството, че някои от специалистите са били напуснали своите работодатели.
-Кандидатите са получили телефонно позвъняване, без причини или обяснения.
-Очакванията са, че ще се разгласят нови състезания, само че единствено за „ вътрешен асортимент “ – без опция за специалисти отвън структурата на МИИ да вземат участие.

Явно, методите на поголовни уволнения от служебни министри в Министерство на стопанската система и промишлеността ще не престават и в този момент.
За съпоставяне, с цел да добиете визия за метода:
Кабинет Г. Донев – Освободени от МИИ - 246
Кабинет Денков – Освободен от МИИ – 1
Кабинет Главчев –
Междувременно, актуалният длъжностен министър е оповестил процедура за съществени промени в устройствения устав на министерството. Защо един длъжностен министър без управническа стратегия и небосвод прави такива промени. Ще следим!!!

Носят се клюки за заменени дългогодишни специалисти и то в основни дирекции като експортен надзор на военна продукция.
В понеделник ще изпратя писмо до Министър-председателя с искане за инспекция на прекратената процедура.
Смятам, че най-малко това изискуем на претендентите, тъй като другояче няма по какъв начин да убедим можещите хора, че имат място в държавните институции.
П.С.: споделям видеото, което направихме с Bulgaria Wants You, с цел да запазим позитивното въодушевление! “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР