В последните години все повече хора започнаха да отглеждат джинджифил

...
В последните години все повече хора започнаха да отглеждат джинджифил
Коментари Харесай

Как да отглеждаме джинджифил?

В последните години от ден на ден хора започнаха да отглеждат джинджифил вкъщи. Причините за това са многочислени и разпростиращи се от високото му наличие на калий, манган и минерали, та чак до заличаване на раковите кафези.

Това азиатско растение е същинско богатство за организма, а някои хора го употребяват даже за украса на дома. Ако желаете да сте от хората, които се радват на изгодите от домашния джинджифил, продължавайте да четете какво сме подготвили за вас в тази публикация.

Джинджифилът би могъл да бъде извънредно елементарен за развъждане, даже вкъщи, защото не изисква изключително огромни старания от ваша страна, само че е належащо да имате самообладание. Нашият климат е удобен за развъждането му, макар че сме надалеч от Азия. Това не капризно растение може да отгледате от семена, само че по-скоро се предлага развъждането му от корен. Не се тормозете, корен от джинджифил можете да закупите от по-големите хранителни магазини и от всеки пазар.

Нека да преминем към приготовленията за развъждане на джинджифила. Ще са ви нужни саксия, която да е с по-плитка и необятна форма и добър дренаж, както и рохкава и песъчлива почва, която е богата на хранителни субстанции. Добър вид е да я обогатите с тор, само че не забравяйте да добавите пясък, с цел да се получи нужната консистенция.

Вземете корена и го нарежете на части с дължина от 2. 5 до 5 см. Важно е да споменем, че коренчето би трябвало да има най-малко 1-2 развили се към този момент пъпки, тъй като точно те образуват растението по-нататък. Потопете корена в топла вода за няколко часа преди да преминете към засаждането.

След като изчакате коренчето да престои в топлата вода, е време да преминете към най-вълнуващата част - засаждането. Вземете корена и и го заровете в почвата напълно плитко, на дълбочина към 1-2 см почвена завивка. Не се тормозете, дълбочината е изцяло задоволителна. Непосредствено по-късно полейте с вода, само че не забравяйте да се уверите, че тя ще изтече. Водата не трябва да се задържа в саксията.

С това значителната ви работа завърши. От тук нататък ще би трябвало да осигурите нужните условия за джинджифила. Трябва да имате поради, че той е топлолюбиво и светлолюбиво растение и за оптимално бързият му напредък е належащо да му осигурите уместно място във вашия дом.

 по какъв начин се отглежда джинджифил

Поливането му би трябвало да се прави всеки ден, само че не прекалявайте, задоволително е просто да се намокри почвата. При развъждане през топлите месеци можете да го оставите навън, с изискването да е на сянка, само че през зимата наложително би трябвало да го приберете на топло.

Ако температурите са прекомерно ниски, джинджифилът ще премине към фаза на заспиване за няколко седмици, която се характеризира в прекъсването на растежа, само че това е натурален развой.

При добра грижа за растението, ще видите първите стъбла до един месец след засаждането. В взаимозависимост от сорта могат да се появят разнообразни екзотични форми с прелестни цветове. Колкото повече време минава, коренището ще се развива от ден на ден и ще нараства доста, като стъблата доближават височина до 1. 5 м.

След като към този момент знаете по какъв начин да засадите джинджифила, не се колебайте да отгледате това потребно лекарство и в същото време неповторим фон за дома. Полагайте нужните грижи за него, а той ще ви се отблагодари уместно с потребен чай от джинджифил.

Вижте и някои хрумвания за:

- сладки с джинджифил;

- салати с джинджифил;

- сосове с джинджифил.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР