В последната си зимна колекция за 2023 г. внучката на

...
В последната си зимна колекция за 2023 г. внучката на
Коментари Харесай

Жени Живкова връща на мода розовото и лилавото

В последната си зимна сбирка за 2023 година внучката на Тодор Живков е заложила точно на двата типично дамски нюанса

Една от най-известните българските дизайнерки – Жени Живкова, е изпреварила международните трендове и е усетила, че модата залита още веднъж към розовото и лилавото. В последната си зимна сбирка за 2023 година внучката на Тодор Живков е заложила точно на двата типично дамски нюанса, които ще бъдат извънредно настоящи през наближаващата нова година. Евгения Живкова избира техните по-нежни и не толкоз ярки тонове, като „ пепел от рози “ и тъмнолилаво, които доминират най-вече при роклите и саката в сбирката ѝ, написа вестник Ретро.

За поредна година топтенденция ще бъдат класическите модели рокли, които са до коляното и са решени в един цвят. Малък акцент по тях са по-разчупените шевове, къдрите и плисетата в долния им край. Вечната дантела пък за пръв път от доста време е изместена от нежния сатен при дамските дрехи на дизайнерката. Строгите, само че стилни и женствени костюми с панталон и късо сако също ще доминират през този сезон, безапелационна е обичаната модистка на елита. Панталоните са по бедрата, само че има и по-широки, с чупки в кръста. Някои от саката имат по-коктейлен тип, с цел да се съчетават добре както в всекидневието, по този начин и за по-специален мотив. В зимната сбирка на дизайнерката доминират облеклата, които могат да се носят в всекидневието – както на работа, по този начин и на коктейл. Официалните рокли са отстъпили на назад във времето и това е изцяло обяснимо – в последните две години поради пандемията за тях съвсем нямаше пазар.

В момента внучката на Тодор Живков продава стилните си шедьоври напълно онлайн, като клиентите ѝ са към този момент от целия свят, а неотдавна получила даже покана да покаже своите творения на стилния подиум в Сан Франциско. Евгения Живкова е най-известният и одобрен български дизайнер. Тя показва висок жанр и съвършено качество към този момент повече от 30 години. През 1991 година основава фешън къща „ Жени Стил “, която и до през днешния ден продължава да се развива сполучливо. През 1996 година марката става притежател на премията „ Златна игла “ на Академията за мода за пръв път, а след това следват още десетки влиятелни оценки. Десетилетия наред дизайнерката открива стилния сезон в столицата на България и постоянно демонстрира автентичност. Ревютата ѝ се трансформират в изискани всемирски събития, посещавани от куп представители на политическия, културния и бизнес хайлайф. Въпреки че е знак на грациозност, Жени признава, че обичаната ѝ дреха в дрешника са дънките, само че в никакъв случай не излиза от вкъщи си без грим и прическа. Дизайнерката споделя, че поддържа форма с каране на ски през зимата и колело през лятото, а козметиката, която употребява от години, е единствено френска.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР