В последните дни Чарли е бил забелязан със силна скованост

...
В последните дни Чарли е бил забелязан със силна скованост
Коментари Харесай

Издъхна Царят на мечоците

В последните дни Чарли е бил видян със мощна вдървеност и накуцване на задните крака

На 33 години си отиде " Царят на Белица " - Чарли, който бе една от емблемите на парка за танцуващи мечки, спонсориран от фондацията на именитата актрисата и природозащитничка Бриджит Бардо. В последните дни Чарли е бил видян със мощна вдървеност и накуцване на задните крака, които доста бързо прогресирали до степен, в която той не можел да се изправя, споделя съкрушения личен състав на Парка в Белица.

" Въпреки нашите старания и интензивното здравно лекуване, той не реагира добре на него и трябваше да вземем най-трудното решение - да го пуснем да си отиде ", написаха те във Facebook страницата си.

Преди да бъде избавен през 2004 година, някогашният " танцуващ мечок " е имал тежък живот и е страдал извънредно доста. Подобно на други мечки, които са били част от тази жестока " развлекателна " процедура, Чарли е носил халка през носа си и когато не е " изпълнявал ", е бил оковаван до дърво в задния двор на притежателя си.

" Изпитваме голяма тъга, че загубихме Чарли, само че се радваме, че той съумя да прекара 20 прелестни години в Парк за мечки Белица, който " Четири лапи " ръководи взаимно с Фондация Бриджит Бардо. Можем единствено да кажем, че той бе същински цар измежду мечките ", споделят още те.

През последните няколко години гледачите му се грижеха за потребностите му на възрастен мечок с ежедневни извършения и доста лакомства, като осигуряваха на Чарли комфортни пространства за отмора и усамотение, колкото е належащо.

Чарли обичаше водата и всякога, когато в заграждението му имаше поток, той прекарваше дълго време в игри. Преди мечокът беше част от най-стабилната група в парка, само че най-после споделяше заграждението единствено с обичаната си мечка Дана, наслаждавайки се на другарска компания.

33-годишният Чарли беше доста умерено животно. Той предпочиташе да се крие във вътрешността в гората, което го правеше мъчно видим. " Царят на Белица " бе най-красив когато сменя своята лятна четина със зимна, която е доста по-плътна и дълга. " През късна есен той е изключително възвишен и превъзходен ", споделиха преди време от Парка. 

Чарли обичаше да копае бърлоги. Той нормално не използваше една и съща бърлога два пъти - решение, от което се възползват доста мечки.

Компания в Парка му правеха три други негови събратя и посестрими по тип и орис - Нада, Дана и Боби.

През септември 2022 година в мечешкия парадайс отиде още една негова другарка - 34-годишната Нада. Тогава ултразвукът и рентгенът демонстрираха, че тя страда от напреднала артроза, както и проблеми с гръбначния дирек в резултат на нейната възраст. Бе назначена медикаментозна терапия, само че за жалост, положението ѝ не се повлия от болкоуспокояващите и останалите медикаменти, по тази причина, с цел да ѝ спестят по-нататъчни премеждия, трябваше да я приспят. 

Нада също бе някогашна танцуваща мечка. Тя беше избавена през 2003 година и съумя да загърби тъжното си минало и да се наслаждения на дълъг и спокоен живот в Парка за мечки в Белица.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР