В поредно Народно събрание заместник-председателят на парламента от БСП Кристиан

...
В поредно Народно събрание заместник-председателят на парламента от БСП Кристиан
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин постави въпроса за болницата в Ямбол и в 49-ото Народно събрание

В следващо Народно заседание заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин сложи въпроса за болничното заведение в Ямбол по време на парламентарен надзор.
Той регистрира, че през предходната година е изработен сериозен прогрес, като упоритостта е била в края на тази година или началото на идната болничното заведение да стартира да действа.
„ Много е значимо да се продължи задължението на държавното управление, без значение дали е служебно или друго, за болничното заведение. Гражданите на Ямбол заслужават най-сетне да имат модерна и съвременна болница “, уточни Вигенин.
След като получи уверението на министъра на опазването на здравето Асен Меджидиев, че са обезпечени нужните средства за осъществяването на строително-монтажни действия, само че за обзавеждането и оборудването е нужно да се гласоподава държавен бюджет за 2023 година, националният представител от Българска социалистическа партия съобщи: „ Много е вложено, остава надалеч по-малко. Призивът ми към Вас и към народните представители е, когато се стигне до разглеждането на бюджета, да подсигуряваме, че оставащите средства ще бъдат планувани, с цел да може най-сетне да бъде финализирана работата. Това ще бъде неповторимо събитие, защото държавна болница не е получавала нова постройка от много години. Може би това би бил един позитивен знак за опазването на здравето в България. “

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР