В поредния топъл ноемврийски ден човек има нужда да се

...
В поредния топъл ноемврийски ден човек има нужда да се
Коментари Харесай

Четете в Марица - Нови избори ще накажат тези, които преча...

В следващия топъл ноемврийски ден човек има потребност да се стопли и зареди духовно и да бъде осведомен. А за това се погрижихме ние с следващия брой на вестник „ Марица “, за което приказват някои от акцентите.

Пловдив с израелска отбрана против хакерски атаки

Разработена от израелски специалисти стратегия ще пази Община Пловдив и структурните й звена от хакерски атаки. Защитната система е изключително ефикасна против известните в последно време DDoS, или офанзиви за отвод на услуга. Програмата е подарък към локалната администрация от Съюза за стопанска самодейност (ССИ) взаимно с Пловдивския университет.

Пловдив е европейското лице на България

Ако има град в страната, който може справедливо да носи купата " европейското лице на България ", това сигурно е Пловдив. Той е измежду най-старите живи градове на континента, неповторим със своя дух и архитектура. В Пловдив от дълго време е реализиран смален вид на европейската приемливост, в която всяка обособена общественост съхранява и надгражда своята еднаквост. Пловдив обаче е и бързо разрастващ се град. А благодарение на европейските ни сътрудници след влизането на България в Европейски Съюз през 2007 година смяната включи на нова, доста по-висока  скорост.   Всичко това въодушеви екипите на вестник „ Марица " и " Хермес Медиа "  да посветят десетата, юбилейна галерия от акцията " Пловдив през годините " на измененията, които градът претърпя след 1 януари 2007 година

Дъщеря на някогашен зам.-министър с нов бизнес

Дъщерята на някогашния зам.-министър на земеделието по времето на Тройната коалиция и народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Димитър Пейчев - Галина, разраства бизнеса си. Наред с крупната земеделска активност тя има проекти да се ориентира и към туризма.

Дигитална математика - с виртуален другар вместо линийка в час

Едно виртуално дребосъче към този момент оказва помощ съвсем като линийката в часовете по математика в начален стадий. И вместо децата да постановат положителното остаряло пособие върху страниците в тетрадките, с цел да измерят сантиметрите, негов съвременен електронен другар крачи по екрана на устройствата. След колкото крачки и деления спре, толкоз е дълга правата. За първи път ОУ „ Христо Г. Данов “ в карловското село Розино вкарва дисциплината „ Дигитална математика “.

Нови избори ще санкционират тези, които пречат за сформиране на кабинет – изявление с Борислав Цеков, ръководител на Института за съвременна политика.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР