С 40 гласа “за Общинският съвет гласува декларация, с която

...
С 40 гласа “за Общинският съвет гласува декларация, с която
Коментари Харесай

Съветниците поискаха единодушно: Акциите на Варна в Панаира ...

С 40 гласа “за ” Общинският съвет гласоподава декларация, с която се желае акциите в Международен панаир, подарени през 2016 година на община Варна, да бъдат предоставени на община Пловдив безплатно или против целева дотация от страната в размер на 16, 3 млн лв..

Решението ще се изпрати до Народно заседание, Министерския съвет, кмета на Варна, Общинския съвет на Варна и водачите на всички политически групи.

Текстът беше конкретизиран след близо три часа диспути на сесията.

Три заявления бяха препоръчани на сесията в Общинския съвет за присъединяване на Пловдив в “Пълдин туринвест ” и Международен панаир. Съветниците оповестиха отмора да ги обединят.

Йордан Илиев, началник на ГЕРБ даде концепция да се извърнат дeкларативно към Министерски съвет да даде целево на община Пловдив 16, 3 млн лв. за придобиване на акциите на Варна в Панаира. Те са 29 на 100 от капитала.

Веселина Александрова от Демократична България предложи декларация да изпратят до Бойко Борисов, който като водач на ГЕРБ да накара варненската конструкция безплатно да дадат акциите на Пловдив.

Евелин Парасков от  Съюз за Пловдив съобщи, че би трябвало да уведомят Окръжншия съд, че не са съгласни с нарастването на капитала на “Пълдин туринвест по формираното дело по жалбата. Предложението му обаче не събра нужния брой гласове.

Георги Колев от ЗС “Александър Стамболийски ” подсети, че община Варна е получила 45 млн лв. за “дупката ”  плюс акциите в Панаира. Така община Варна е облагодетелствана от страната с 60 ооо лева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР