“Демократична България спечели пореден рунд в битката си за спасяване

...
“Демократична България спечели пореден рунд в битката си за спасяване
Коментари Харесай

Демократична България: Спечелихме пореден рунд в битката за ...

“Демократична България ” завоюва следващ рунд в борбата си за избавяне на Пловдивския панаир от лапите на почетния съветски консул Георги Гергов. Вчера Търговският указател отхвърли да впише апорта на варненските акции от Панаира. Отказът пристигна, до момента в който кметът на Пловдив Здравко Димитров се криеше от съветниците от “Демократична България ” и тяхното гледище той да изиска навреме прекъсване на вписването в регистъра. 

 

За да откаже да впише апорта, длъжностното лице в Търговския указател се е позовало на първа точка от решението на общинския съвет Пловдив, направено по предложение на съветниците от “Демократична България ”. В тази точка категорично е записано, че не се дава единодушие делът на Община Пловдив в капитала на “Пълдин Туринвест ” АД да бъде намаляван. Същевременно Законът за приватизация и следприватизационен надзор изисква противоположното - категорично единодушие.

 

„ Така плануваното нарастване на капитала, което води до понижаване на акционерното присъединяване на Община Пловдив в " Пълдин Туринвест ” опонира на условието на член 28, ал.7 от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, за което се изисква експлицитното единодушие на общинския съвет. Решението на Общински съвет Пловдив по т. I е точно недаване на единодушие за нарастване на капитала на " Пълдин Туринвест " АД, вследствие на което се понижава присъединяване на Община Пловдив в капитала на сдружението. “, споделя длъжностното лице в претекстовете си и заради това отхвърля да впише декларираното от Георги Гергов.

 

Малко след отказването на вписването бе публикувано известие до медиите, в което се споделя, че Бойко Борисов персонално разпоредил на кмета още същата вечер да внесе искова молба и да изиска прекъсване на вписването. Разпоредил и на съветниците от ГЕРБ да свикат изключителна сесия и да оправят кашата с Панаира.

 

„ Разпореждането на Бойко Борисов е закъсняло, а и като какъв той може да нареджда на кмета? Кметът няма за какво да желае прекъсване на вписването, откакто вписването е към този момент отказано от Търговския указател. Отказано е, тъй като сме си свършили добре работата и старанието на ГЕРБ и Българска социалистическа партия на Гергов да опорочат решението на Общинския  съвет и да обслужат Гергов бе несполучливо ”,  каза съветникът Веселина Александрова от “Демократична България ”-Пловдив.

 

Тя недоумява какво ще се взема решение на разпоредената от водача на ГЕРБ изключителна сесия за Панаира, откакто датата на общото заседание мина. “Ако Бойко Борисов  наистина желае да се оправи кашата с Панаира, а това не е единствено избирателен ход, да  нареди на съветниците и на кмета във Варна 29-те % от акциите на Варна в Панаира да се върнат на страната, където им е мястото. Така освен ще оправи своята каша, само че и ще се предотвратят бъдещи нови проблеми “, добави Александрова.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР