Рокоперата по текст на Тим Райс и музика на Андрю

...
Рокоперата по текст на Тим Райс и музика на Андрю
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте рокоперата Исус Христос суперзв...

Рокоперата по текст на Тим Райс и музика на Андрю Лойд Уебър " Исус Христос суперзвезда " ще се играе тази вечер от 19 ч. в Дома на културата " Борис Христов ". Спектакълът се извършва от хора, балета и оркестъра на Опера Пловдив.  Диригент е Константин Добройков, а режисьор - Веселка Кунчева.

Спектакълът придвижва историята за последните дни на Исус и неговия конфликт с Юда Искариотски в едно тъмно постапокалиптично бъдеще с мътна религия и срив на морала, в което обезвереното човечество търси още веднъж своя избавител. С присъщите за стила си мощно образни изразни средства, режисьорката изследва безкрайния цикъл на религия и отказване. „ Това, което виждам в тази рок опера, не е просто мъчително въздействаща музика. В нея има знамение, което ние като модерни създатели сме длъжни да забележим ”, споделя Веселка Кунчева. Сценографията на Мариета Голомехова добавя режисьорската идея, като пресъздава под земята град-гробище, олицетворяващ  " бездомието " на света,  в който живеем. За спектакъла тя създава и неповторим венец, само че не от тръни, а от части стъкло.

„ Исус Христос суперзвезда “ е представена за първи път на сцена през 1971 г. Поставянето на спектакъла на Бродуей, Ню Йорк (най-населения с евреи град в света отвън Израел), провокира голям брой публични разногласия и спорни оценки, като става причина за митинги от страна на доста религиозни групи.

Какви други забавни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на - най-хубавия гид за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР