Д-р Марк Литъл, който съвместно ръководи изследването в университета Heriot-Watt

...
Д-р Марк Литъл, който съвместно ръководи изследването в университета Heriot-Watt
Коментари Харесай

„Вълнуващо“ откритие на материал, който може да съхранява парникови газове по-бързо от дърветата

Д-р Марк Литъл, който взаимно управлява проучването в университета Heriot-Watt в Единбург, сподели, че откритието има капацитета да „ помогне за решаването на най-големите провокации пред обществото ".

" Директното хващане на въглероден диоксид във въздуха става все по-важно, тъй като даже когато спрем да отделяме въглероден диоксид, към момента ще има голяма потребност от хващане на предходни излъчвания, които към този момент са в околната среда.

„ Засаждането на дървета е доста ефикасен метод за асимилиране на въглерода, само че е доста муден. Така че се нуждаем от човешка интервенция - като молекули, основани от индивида - за по-ефикасно хващане на парниковите газове от околната среда по-бързо. "

Парниковите газове са един от главните фактори, виновни за причиняването на световното стопляне и изменението на климата.

Те работят като стените на оранжерия, улавяйки топлината в земната атмосфера, до момента в който въглеродният диоксид се отделя естествено, серният хексафлуорид е неестествен газ, който у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР