С историческата възстановка Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876 започнаха

...
С историческата възстановка Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876 започнаха
Коментари Харесай

Панагюрище отбелязва 148 години от Априлската епопея

С историческата възстановка " Мъжество и всеотдайност - Панагюрище 1876 " започнаха мероприятията, отдадени на 148 години от Априлското въстание.

Свободолюбието и героичният облик на панагюрци бяха възкресени от над 120 членове на Национално сдружение „ Традиция ” от цялата страна. В пресъздаването на бурните дни на Април 1876 година и злочестата орис на свободолюбивите се включиха дребни и огромни: членове на Женско сдружение „ Райна Княгиня ” - Панагюрище, гении от Центъра за поддръжка за личностно развиване - Панагюрище, Сдружението с нестопанска цел „ На орището ” – село Попинци. Със своя жар, с който участваха, те впечатлиха стотиците поданици и посетители на община Панагюрище, изпълнили централния площад „ 20 април ”.

След края на възстановката ръководителят на Общински съвет - Панагюрище Иван Лалов и зам.-кметът на община Панагюрище инж. Стоян Бодуров връчиха грамоти и алегорични дарове на представители на всички участници в събитието.

Последва празничен концерт с присъединяване на Маргарита Хранова, Мъжка вокална групировка „ Патриотика ” и дует Борислава и Наталия Гайкови. Извън сюжета към изпълнителите от време в точния момент се присъединяваха малчугани със зелени знаменца, на които четеше заветното „ Свобода или гибел ”.

Концертната стратегия приключи с емблематичната ария „ Моя страна, моя България ”.

Честванията в Панагюрище ще продължат до 2 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР