Френският остров Майот в Индийския океан съобщи, че е установил

...
Френският остров Майот в Индийския океан съобщи, че е установил
Коментари Харесай

Масово заразяване с холера на френски остров

Френският остров Майот в Индийския океан заяви, че е открил общо 26 случая на холера , което е довело до крайния лимит на опциите му за грижи. В началото на месеца там бяха открити 10 такива, след което до края му броя още повече набъбна. 

Само в последните 48 часа броят на пациентите се удвои и в момента ситуацията с медицинския личен състав в основната болница на Майот е " извънредно сериозна " , съобщи Оливие Брахик, началник на здравния орган ARS.
 Холера
ARS заяви, че е разкрил второ поделение за холера в болничното заведение , откакто първото поделение с потенциал 14 души е било претрупано.

Както е известно, холерата е инфекциозно заболяване, което нормално предизвиква тежка диария, повръщане и мускулни крампи и се популяризира елементарно при незадоволителни санитарни услови я. В момента е оповестена и акция за определяне на нови случаи, използване на антибиотици и имунизиране на хората.

Внесените в Майот случаи са пристигнали най-вече от прилежащите Коморски острови, които се борят с зараза от холера от началото на годината. Много мигранти пътуват през Коморските острови на път за Майот от Демократична република Конго, която също е изправена пред зараза от холера, лишила живота на стотици хора предходната година.
 Холера
Самият остров е 101-вият и най-беден административен район на Франция и антиимигрантски групи започнаха митинги против новопристигащите макар обещанието на Париж да затегне разпоредбите за поданство.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР