Украйна съобщи, че е спряла 55 руски атаки в източната

...
Украйна съобщи, че е спряла 55 руски атаки в източната
Коментари Харесай

Украйна е спряла 55 руски атаки в Донецка област


Украйна заяви, че е спряла 55 съветски офанзиви в източната част на Донецка област, ден откакто призна за утежняване на обстановката на фронтовата линия.

През уикенда Москва нападна друго източно село - Новобахмутовка, до момента в който борещите се украински сили чакат идването на американската военна помощ.

Украинската войска съобщи, че е „ отблъснала 55 офанзиви “ в няколко села северно и западно от Новобахмутовка, съобщи Укринформ.

Сред тях е и Очеретин, където на 28 април бяха регистрирани тежки боеве.

Селата се намират северно от центъра Авдеевка, високомерен от съветските войски през февруари. Оттогава силите на Москва навлязоха по-дълбоко в Донецка област.

На юг украинските сили „ не престават да задържат врага “ в няколко обитаеми места западно от следения от Москва град Донецк, в това число град Красногоровка.

Киев съобщи, че съветските сили „ с поддръжката на авиацията са се пробвали 15 пъти да пробият защитата на нашите войски “.

Красногоровка се намира на към 20 км западно от Донецк и служи като основна цитадела за Украйна. Градът стана по-уязвим след рухването на околните Маринка и Авдеевка, като през последните седмици се водят тежки боеве.

Главнокомандващият на Украйна Олександър Сирски разгласи, че в някои региони войските му са се изтеглили на нови отбранителни линии на запад. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР