Кандидатът за президент на САЩ от Зелената партия Джил Щайн

...
Кандидатът за президент на САЩ от Зелената партия Джил Щайн
Коментари Харесай

Арестуваха кандидат за президент на САЩ по време на студентски протест

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Зелената партия Джил Щайн е била арестувана на пропалестински митинг, оповестиха от щаба ѝ в обществената мрежа Х.

„ Джил Щайн, нейният началник на акцията Джейсън Кол и заместник-ръководителят на акцията Кели Мерил-Кайър бяха арестувани във Вашингтонския университет в Сейнт Луис, до момента в който подкрепяха митинг поради връзката на университета с войната в Газа “, се споделя в известие, оповестено в профила на Щайн.

Ръководителят на акцията Джейсън Кол сподели пред Fox News, че Щайн е измежду към 100-те души, арестувани на митинга в кампуса, представена от Факти.бг. Протестиращите в лагера желаеха университетът да приключи присъединяване си в Boeing, „ който създава муниции, употребявани в продължаващия геноцид над палестинския народ в Газа в близкия си цех в Сейнт Чарлз “.

„ Кампанията на Щайн поддържа настояванията на студентите и техния кротичък митинг и събиране в кампуса “, ​​каза Кол.

73-годишната Щайн е родена в Чикаго и е приключила Харвард. Президентската акция не е непозната за нея: тя се кандидатира за най-високия пост през 2012 година и 2016 година, а преди този момент два пъти се пробва да стане губернатор на Масачузетс. Политически дейна е от края на 90-те години, заявявайки, че здравето на хората зависи директно от околната среда. Известните акции на Щайн през последните години включват изявление в отбрана на ръководителя и създател на WikiLeaks Джулиан Асандж. Ръководейки придвижването " Лекари за Асандж ", Щайн съобщи, че лекуването му е " еквивалентно на психическо мъчение и не може да бъде толерирано ".

Според Washington Post през последните 10 дни американската полиция е задържала към 900 души на демонстрации в поддръжка на Палестина, които се организираха на територията на редица от най-големите университети в страната.

Кампусите на влиятелни американски университети се трансфораха в епицентър на митинги против израелската интервенция в линията Газа с голям брой цивилни жертви. Активистите са недоволни от помощта, която Съединени американски щати оказват на своя главен близкоизточен съдружник. Протестите се ускориха на фона на утвърждението на Вашингтон за нов пакет от помощи за Израел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР