В понеделник ще издадем заповед за спирането на строителството на

...
В понеделник ще издадем заповед за спирането на строителството на
Коментари Харесай

След среща при премиера: Спират строителството на ”Златен век”

В понеделник ще издадем заповед за прекъсването на строителството на ”Златен век ”. Това сподели на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
Ние следваме законовата процедура за прекъсване на градежа на " Златен век ", не го вършим под публичен напън. След ноември 2018 година текат диспути по отношение на това налично ли е или не разрешителното за градеж. Има разнопосочни отзиви. Но персонално аз в преписка с господин Никола Вапцаров от предприемчив комитет " Лозенец " съм написала, че законът няма ретроактивно деяние, съобщи Аврамова и уточни, че с времето експерти и специалисти са се разделили по този проблем.

Ще спазим законовата процедура – след приключване на 7-дневния период на ДНСК ще издадем заповед за прекъсване на строителството. След това съдът ще каже. Ние считаме, че законът няма ретроактивно деяние – това е мнението на всички нас и на премиера. И съгласно нас тази заповед ще бъде постоянна във времето, изясни Аврамова.

Посланието от прекъсването на градежа на " Златен век " е, че законът важи за всички без значение кой кой е, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Искам да благодаря на всички, че участвахме всички дружно в един тежък диалог – диалог, който водим от известно време, с цел да можем да намерим най-хубавия метод да спазим закона и в това време да бъдем задоволително транспарантни.

Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов, тъй като той в действителност съумя да координира всички наши дейности, тъй че това, за което ние настояваме и твърдим от много време, да може да стане факт, уточни Фандъкова и посочи, че политическата воля е да се съблюдава законът. И законът да важи за всички без значение кой кой е – това за мен е посланието през днешния ден. Оттам нататък към този момент всички институции би трябвало да си свършим работата. Позицията на основния проектант беше показана и аз стоя зад нея, акцентира Йорданка Фандъкова, представена от " Фокус ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР