В почти цялата страна тази сутрин се отчитат високи нива

...
В почти цялата страна тази сутрин се отчитат високи нива
Коментари Харесай

Мръсен въздух в почти цялата страна

 В съвсем цялата страна тази заран се регистрират високи равнища на замърсяване на въздуха. 11 от станциите на Изпълнителната организация по околна среда записват концентрации на фини прахови частици над нормите, а показателят на Европейската комисия " Air Quality Index " дефинира качеството на въздуха като " неприятно и евентуално рисково ".

В София общината приканва за прилагане на градския превоз и екологични горива в уредите за битово отопление. Освен това, инспекторатът ще направи изключителни инспекции по строителни обекти и други места, евентуални замърсители с прахуляк. В столицата замърсяването в някои региони е 2-3 пъти над допустимите равнища.

То стана осезаемо през последните няколко дни поради мъглите, които задържат праха в ниските пластове на атмосферата, и неналичието на вятър. Към обичайните източници на замърсяване - битовото отопление, превоза и индустрията, прибавяме и облак прахуляк от Африка, който минава над южната половина на Европа и визира и нашата страна. Прогнозата е за динамичност на времето в идващите дни с превалявания и вятър, които ще оказват помощ прахът най-малко отчасти да намалее.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР