В Пловдив забраняват продажбата на алкохол по бензиностанциите през нощта.

...
В Пловдив забраняват продажбата на алкохол по бензиностанциите през нощта.
Коментари Харесай

В Пловдив забраняват продажбата на алкохол по бензиностанциите през нощта

В Пловдив не разрешават продажбата на алкохол по бензиностанциите през нощта. Рестрикцията ще е годна за времето от 22 до 8 часа. 

Това гласи планът на изменението на Наредбата за обезпечаване на публичния ред. Новите правила са направени от отрасловия зам.-кмет Йордан Ставрев и са оповестени за публично разискване в уеб страницата на Община Пловдив.

Мотивът на възбраната е, че новата мярка ще способства за битката с нарушителите на положителните нрави и шума, написа в наредбата. Йордан Ставрев предлага глобите да са в размер от 300 до 3000 лева за жители и от 3000 до 30 000 лева за юридически лица, в случай че те не съблюдават табуто, предава " Марица ".

В мнението си основният юрист в Община Пловдив Боряна Костова показва, че такава възбрана би била оскъдна, защото опонира на настоящата нормативна база за търговията. Единственият надзор върху търговията е държавният, показва юристката.

Йордан Ставрев обаче изясни през вчерашния ден, че има доста недоволства от жители, в това число и подписка, от шума, който се подвига след 22 часа. „ Младежи купуват през нощта алкохол от бензиностанциите и пият на улицата, пречейки на хората да почиват. Сигнали имаме и от районните ръководства на Министерство на вътрешните работи ”, сподели зам.-кметът.

Мерките за стягането на режима за издаване на позволение за удължено работно време на търговски обекти били обсъждани на срещата с шефа на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев.

За удължено време ще се изисква към този момент документ, че обектът дава отговор на минималните условия за сигурност на градежите. Заведенията за хранителни артикули, игрални и компютърни зали, бензиностанции и автомивки би трябвало да показват документално мнение от съответното районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, в случай че желаят да работят след 22 часа.

Зам.-кметът посочи, че наредбата, оповестена на уеб страницата, следва да се разисква и в случай че има доста възражения, няма да се одобри. Всяка смяна в локалните наредби наложително минава за гласоподаване и в Общинския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР