В Плевен днес стартира безплатна академия за обучение на специалисти

...
В Плевен днес стартира безплатна академия за обучение на специалисти
Коментари Харесай

В Плевен стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии


В Плевен през днешния ден започва безвъзмездна академия за образование на експерти в областта на осведомителните технологии - GrowIT Academy. Неин основател е Теодор Тодоров, специалист с 20-годишен опит в региона на осведомителните технологии.

Той е създател на компанията ClearWare, профилирана в софтуерно създаване на първичните версии на едни от най-иновативните артикули на бъдещето, както и основен механически шеф на една от българските стартъп компании - nPloy. Тодоров е родом от Плевен. Тук е приключил междинното си обучение. Той показа пред Българска телеграфна агенция, че изборът му точно от Плевен да стартират образованията, не е инцидентен. Според него в града има добре готови хора, които могат да се развият сполучливо в ИТ бранша.

Подборът на участниците в академията е изработен след поредност от изявленията, като претендентите са подали документите си по разгласи, оповестени в интернет. 

" Нашата цел е освен да обучим хора, само че и да създадем работни места. Моята фантазия, която се надявам да развием, е да превърнем западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а с това ще бъде подкрепено и икономическото развиване на района ", изясни Тодоров. Целта, която си е сложил той, е за пет години да бъдат основани триста работни места в Плевен.

В образованията, които ще са в хибриден формат – онлайн и присъствено, са включени девет души. Продължителността на академията е три месеца. Участниците ще имат опция да придобият съществени умения за начинаещо равнище WebUI софтуерни разработчици. Част от тях ще имат шанса да станат част от екипа на компанията ClearWare. Освен да предложи работни места на сполучливо миналите академията, компанията ще подчертава и върху развиването на гениите, с цел да обезпечи високо качество на подготовка на специалистите. 

Следващото издание на GrowIT Academy ще започва при започване на 2023 година, сподели още Тодоров. Част от преподавателския екип ще бъдат водещи специалисти в сферата, които ще слагат фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS).net, Java и Python. Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и прелиминарен асортимент, опцията за което ще бъде оповестена преди началото на второто й издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР