В писмо до Министъра на земеделието и храните г-н Георги

...
В писмо до Министъра на земеделието и храните г-н Георги
Коментари Харесай

Български фермерски съюз иска създаването на гаранционен фонд за щети в земеделието

В писмо до Министъра на земеделието и храните господин Георги Тахов от Български фермерски съюз упорства за основаването на гаранционен фонд за вреди в земеделието.

В писмото се показва признателност за бързата и съответната реакция на министерството след опустошителната градушка в Южна България от последните дни.

По мотив сходни непредвидени и злощастни събития и поради действителната воля за дейно решение на проблемите в агро бранша, която виждаме във Ваше лице, бихме желали да поставим началото на един градивен разговор сред Министерство на земеделието и храните и сектора, посредством който дружно да успеем да създадем работеща система за обезщетение и на тези аграрни стопани, чиито загуби са в количество и качество водещо до неспособност за реализация на продукцията, въпреки и да не са претърпели 100 % вреда и пропаднали площи.

През последните години наблюдавахме не малко вреди, породени от неподходящи климатични събития, вследствие на които огромна част от българските фермери изпаднаха в извънредно затруднено състояние, а част от тях даже преустановиха земеделските си активност. Бихме желали взаимно с Вас да изработим ефикасен механизъм, чрез който да се обезпечи отбрана на всички стопани, претърпели сходни загуби, като почерпим опит от сътрудниците си в Европа. Част от вероятните решения за превъзмогване на проблемите са основаване на специфичен гаранционен фонд от страната или по образеца на Австрия – солидарна застрахователна система, с процентно присъединяване в застрахователната вноска, както от земеделските стопани, по този начин и от държавния бюджет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР