Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери
Коментари Харесай

Започна основен ремонт на Дюлински проход, ще е готов след 18 месеца и ще струва 168 млн. лв.

Министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова ревизира почналия главен ремонт на Дюлински проход. Днес стартираха същинските строителни действия по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще започват останалите 32 км в Бургаско. Пътната права е изключително значима за Черноморието, тъй като свързва областите Варна и Бургас и се употребява като различен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и ІІІ-208 Дъскотна – Айтос през Айтоския проход. Основният ремонт на третокласния път се финансира със средства от републиканския бюджет. Общият размер на инвестицията е над 168 млн. лева, а срокът на осъществяване е 540 дни.

“Трябва да се постараем належащите поправки да не забавят трафика, с цел да не сътворяваме усложнения както за бизнеса, по този начин и за всички жители, изключително поради започващия туристически сезон ”, сподели министър Коритарова по време на инспекцията.

За да не се лимитира напредването през Дюлинския проход, се планува строително-монтажните работи да се правят без прекъсване на придвижването. Автомобилите ще минават в платното, в което не се извършват строителни действия. При нужда от ограничение на трафика като обходен маршрут ще се употребява път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор – Ахелой – Бургас. След привършване на ремонтните действия в Дюлински проход, придвижването по първокласния път през Обзор ще бъде облекчено.

В извършената от министър Коритарова инспекция участваха инж. Стоян Николов – член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, и инж. Митко Порязов – шеф на Областно пътно ръководство - Бургас, инж. Явор Пасев – шеф на Областно пътно ръководство - Варна, представители на строителя и на надзора.

При визитата си в района министър Коритарова посети районните структури на Дирекция за народен строителен надзор и Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Бургас, с цел да се запознае със обстановката, към зародилия през вчерашния ден пожар в постройката. Министър Коритарова организира и работна среща със чиновниците на двете структури.

По-късно районният министър ще участва и на формалното разкриване на летния туристически сезон в България за 2024 година в Старинен град Несебър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР