Историческият музей в Провадия открива изложба Загадките на Земята –

...
Историческият музей в Провадия открива изложба Загадките на Земята –
Коментари Харесай

Изложба вкаменелости Загадките на Земята - Изчезналия живот откриват в Провадия

Историческият музей в Провадия открива галерия „ Загадките на Земята – Изчезналия живот “ с минерали и фосили от частната сбирка на Асен Христов от ДГС-Провадия. Експозицията ще бъде открита на 18 май, от 19.00 часа, в залите на културния институт и е във връзка Нощта на музеите. Посетителите ще могат да видят над 100 вкаменелости, които Христов е разкрил на разнообразни места в страната, като най-интересни са вкаменените дървета и и миди, амонити, наутилуси, морски таралежи и мн.др.

В част от витрините са експонирани морски гъби, бриозои, белемнити, прешленести морски червеи, брахиоподи и миди пробивачи, които са типични единствено за Провадия. Към тях от музея са добавили скални мостри типични за страната ни. За изложбата Христов е дал и вкаменени скариди, зъби от акули, морски скатове и други

„ Загадките на Земята – Изчезналия живот “ може да бъде забелязана от гостите на Провадия до края на лятото. След това всички експонати ще се върнат в постройката на ДГС-Провадия, където Христов е устроил изложбена зала на последния етаж. В нея той организира уроци по Горска педагогика и е подготвен да одобри всички искащи възпитаници при поръчки от техните преподаватели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР