В петък, служители на Управлението на комисаря по информацията на

...
В петък, служители на Управлението на комисаря по информацията на
Коментари Харесай

Обиск в офиса на фирмата, използваща данните на 50 милиона потребители на Facebook без тяхното знание

В петък, чиновници на Управлението на комисаря по информацията на Англия (Information Commissioner’s Office, ICO) са направили претърсвания в централния офис на компанията Cambridge Analytica, която предлага политически консултантски услуги.

Тя е упрекната в манипулиране на данните на Фейсбук консуматори по време на изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година Според редица медии, Cambridge Analytica е съумяла да се възползва от уязвимостта в приложение на Фейсбук, с цел да получи достъп до данните на 50 милиона консуматори на обществената мрежа, които тя е употребила в бъдеще, без тяхното познание с цел да повлияе върху изхода на изборния развой.

Около 20 чиновници на ICO в черни якета с надпис „ICO Enforcement“ са претърсвали в централния офис на компанията в петък вечер, скоро откакто висшия арбитър е издал заповед за обиска. Последният е приключил в събота в 3:00 GMT. „Сега ще би трябвало да оценим и разгледаме доказателствата, преди да се стигне до някакви заключения и взимане на решение за идващите стъпки“, заяви представителя на ICO.

Ръководителя на ICO Елизабет Денхам е поискала правосъдна заповед за обиск след приемане на известие от осведомителя, че Cambridge Analytica събира поверителна информация за 50 милиона потребителя на Фейсбук за по-нататъшна приложимост за поддръжка на президентската акция през 2016 година на Доналд Тръмп в Съединени американски щати.

В момента във Англия и Съединени американски щати се организира следствие за това, до каква степен задоволителни са ограниченията на Фейсбук с цел да обезпечи отбрана на потребителските данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР