В петък Музеят на бъдещето публикува в акаунта си в

...
В петък Музеят на бъдещето публикува в акаунта си в
Коментари Харесай

Изкуственият интелект е основна част от Музея на бъдещето в Дубай

В петък Музеят на бъдещето разгласява в акаунта си в Instagram няколко изображения, които демонстрират по какъв начин биха изглеждали постройките, в случай че са построени посредством изкуствен интелект. Крайният резултат е серия от четири впечатляващи фотоси, които съчетават както обичайна архитектура, по този начин и футуристичния дизайн.

„ Центърът на нововъведенията и творчеството във всички светове, сътворен от ИИ “, гласи описанието. „ Кой е обичаният ви дизайн? “.

На първото изображение могат да се видят планети, вплетени в сграда – несъмнено носи чувството за нещо небесно. Второто изображение има наследник нюанс, напомнящ на океана, включващ голям кит, който излиза от кръга на постройката.

Третото изображение демонстрира растения, изникващи от земята, които прегръщат музея, а птица прелита на назад във времето. Четвъртата фотография демонстрира по какъв начин би изглеждала кръгла сграда като квадрат.

The Museum of the Future (Музеят на бъдещето) предлага изложения за новаторски и футуристични идеологии, услуги и артикули. Музеят се намира в Дубай, ОАЕ. Постройката на музея, учредена от Dubai Future Foundation, има три съществени детайла – зеления рид, основната постройка и празнотата.

Малко история

Първото известие за развиването на към този момент известния музей беше направено на 4 март 205 година от Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства. Музеят беше показан през февруари 2015 година по време на Срещата на върха.

Музеят трябваше да отвори порти през 2021 година, само че заради разнообразни условия това се случи чак на 22 февруари 2022 година Церемонията по откриването бе отдадена на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум. В нея взеха присъединяване шейх Хамдан бин Мохамед ал-Мактум, престолонаследникът на Дубай, и шейх Мактум бин Мохамед ал-Мактум.

Днес музеят се концентрира върху насърчаването на софтуерното развиване и нововъведенията, изключително в региона на роботиката и изкуствения разсъдък.  

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР