Ботев Пд я прегърна! Жълто-черните са новият носител на Купата

...
Ботев Пд я прегърна! Жълто-черните са новият носител на Купата
Коментари Харесай

Ботев Пловдив я прегърна! Купата е жълто-черна!

Ботев Пд я прегърна! " Жълто-черните " са новият притежател на Купата на България. Пловдивчани надиграха Лудогорец с 3:2 и зарадва над 10 000 бултраси, пропътували дистанцията от Пловдив.

Срещата стартира стремително за „ канарчетата ”, които съумяха да открият резултата още в  4-та минута. Точен за пловдивчани бе Антоан Конте, който засече с глава след късо разиграване и центриране Ивелин Попов от зоната до корнера.

Радостта на пловдивчани обаче бе къса – единствено четири минути. Лудогорец съумя да изравни след попадение на Квадво Дуа. Джонатан подаде по въздуха към Видал, който смъкна за Дуа и последния не сбърка – 1:1.

Последваха два удара на Рик Джонатан и Педро Нареси, които не откриха очертанията на вратата. В 17-ата минута Квадво Дуа излезе самичък против Ханкич, само че вратарят излезе прозорливо напред, съкрати ъгъла на нападатея и не му разреши на означи.
В 31-ата минута Ханкич се регистрира с решаваща интервенция след страховит удар на Педро Нареси, ориентиран в горния десен ъгъл на вратата. Вратарят се разпъна и боксира в корнер. След това Пьотровски беше оставен самичък в наказателното поле, само че не съумя да насочи по-добре удара си с глава и стреля над горната греда. 

 Лудогорец продължи да бъде по-дейният отбор в центъра на столицата, а в 40-ата Антон Недялков шутира на два пъти рисково, само че не съумя да се разпише.  В последната минута на първото полувреме " жълто-черните " още веднъж ликуваха. Ивелин Попов комбинира с Джеймс Ето`о, а тъмнокожият нападателен футболист на символичните посетители даде елегантен извеждащ пас към Мартин Секулич. Нападателят потегли в точния момент и стреля, матирайки Дамян Христов. Младият вратар се опита да предотврати гола дотам, че се вряза в коляното на Секулич и трябваше да получи дълго време здравна помощ. Пет след старта на втората част Педро Нареси стреля от границата на наказателното поле, само че австриецът Ханкич избави. При ответното нахлуване Ботев можеше да вкара трети гол в разградската врата. Мартин Секулич увлече Сонко Сундберг и Диниш Алмейда, което разреши на Ивелин Попов вдясно да отвори позиция. Нападателят пусна към ветерана, който стреля по земя, само че не уцели вратата на Пепеляшев. В 58-ата минута Ботев Пловдив осъществя трети гол в срещата. Това стана след впечатляваща офанзива. Мохамед Брахими лиши вляво в полиовината на Ботев след доста тежка неточност на Сонко Сундберг. Брахими набра сериозна скорост с топка в крайници отляво и подвигна главата и видя присъединилия се Уме Емануел, който с десния крайник преодоля Пепеляшев за 3:1. 

 Лудогорец стартира да владее сензитивно топката и опитваше да сътвори напрежение пред вратата на Ботев, което даде резултат в 71-ата минута. " Орлите " разиграха последователно пред наказателното на Ботев Пловдив, като в последна сметка топката беше пратена вляво към капитана Недялков. Бранителят даде пас по земя за резервата Руан Крус, който с красиво осъществяване понижи пасива на Лудогорец до 2:3. До края разградани упражниха напън, който докара до дузпа надълбоко в добавеното време. Зад топката застана Руан Крус, нот той стреля над вратата и поднес трофея в ръцете на Ботев Пловдив. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР