В първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще проведе изслушване

...
В първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще проведе изслушване
Коментари Харесай

Парламентът изслушва Захариева заради изказването на Чавушоглу

В първото за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще организира чуване на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Изслушването е по самодейност на „ Обединени патриоти “, а в него българският посланик номер едно ще би трябвало да обясни детайлности пред по отношение на изказването на турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, който загатна за интервенция от страна на югоизточната ни съседка при приемането на Закона за вероизповеданията. Думите на Чавушоглу бяха изречени на избирателен протест в град Текирдаг, а те доведоха до политически демарш на българското външно министерство пред турския дипломат в София Хасан Улусой. От своя страна дипломат Улосой съобщи, че думите на неговия министър са извадени от подтекста и показани неправилно, като никога Чавушоглу не е желаел да се намесва във вътрешните работи на страната.
От Букурещ министър председателят Бойко Борисов даже изиска опрощение, само че страната ни получи такова.
„ Злонамерени кръгове желаят да навредят на турско-българското другарство. Въпреки това нашето другарство с България, което има здрави основи, няма да пострада от тези дейности “, бе отговорът на турското Министерство на външните работи във връзка на зародилото напрежение.
Междувременно стана ясно, че България отсрочва визитата на турския външен у нас като дипломатически знак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР