В първия се коментар след като , той обяви, че

...
В първия се коментар след като , той обяви, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Сега българите ще поискат да се премахне забраната за двойно гражданство

В първия се коментар откакто, той разгласи, че ще си заплати санкцията и е убеден, че в този момент българите ще решат, че текстът в Конституцията, ограничителен българите с двойно поданство да заемат постове, ще бъде отстранен. " Така 2 млн. българи зад граница няма да се постанова да минават през това ", разяснява Петков пред Би Ти Ви.

Обяви, че въпросът с поданството му въобще не е бил обсъждан с президента Румен Радев при назначението му, защото преди този момент той е подписал нотариално заявката си за отвод от канадско поданство и съгласно него е направил всичко нужно.

Разказа по какъв начин се е стигнало до предлагането да заеме поста. То е било резултат от пътешестване до Китай (в началото на юли 2019 година - бел. ред.) с президента, когато никой министър на ГЕРБ не е бил част от делегацията поради това, че тогавашният министър председател Бойко Борисов е забранил. Тогава той е бил част от бизнесделегацията като представлявал и частично Софийския университет. Докато пътувахме 7 дни говорихме по безусловно всички тематики и имахме общи визии, описа той. Двамата астигнали до извода, че редица съществени неща липсват в България, тъй като се краде извънредно доста. Когато Радев трябвало да сформира длъжностен кабинет пристигнала и поканата за пост в него като е бил запитан дали е подготвен " да скочи против тази мафия, която е обхванала всяка част на България ".

" И тук аз взех решение, че не мога да бъда Кирил Петков, който стои в профил, на идващия ден отидох при нотариус и подписах всички документи за отвод от поданство и ги изпратих ", сподели Петков.

Коментира, че съдът целеустремено е взел решението си преди изборите и с този претекст е отказал да получи писменото му мнение, на което счита, че има право, тъй като то е щяло да препрати произнасянето след изборите.

Не желаеха да одобряват моето документално мнение, което означаваше, че решението отива 2 седмици след изборите. Дори да не ме изслушват, имах право най-малко на писмена отбрана.

Обяви, че не усеща морална виновност и се гордее с някои от нещата, които е съумял да реализира на поста министър.

В отговор на въпрос за оспорването на неговите актове, той разяснява, че му е забавно кои са хората и за какво желаят тези актове за прекъсване на кражбите да бъдат оспорени. Допълни, че за него това е мотивиращо да се продължи в тази посока, с цел да не бъде оставена България " на едни крадци ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР