В Париж може на цената на билет за метрото да

...
В Париж може на цената на билет за метрото да
Коментари Харесай

Париж ще глобява със 135 евро за каране на електрически тротинетки по тротоара

В Париж може на цената на билет за метрото да се наеме електрическа тротинетка, само че гостите на града би трябвало да внимават - от 1 юли ги заплашват санкции за погрешно каране и паркиране.

За каране по тротоара санкцията е 135 евро, за погрешно паркиране на двуколката - 35 евро, а за целия град е наложено ограничаване на скоростта от 20 км/ч.

Полицията към този момент ускорява ограниченията си против злоупотребяващите и е издала над 1000 акта и конфискувала към 600 тронинетки. Създадена е и специфична работа за следене на новия тип превоз.

Във френската столица сега има към 20 000 електрически тротинетки с помощта на 12 започващи компании и популяризираните от тях приложения за смарт телефони, посредством които се употребява тази услуга. До края на годината двуколките може да станат 40 000, споделя " Ройтерс ".

Но парижани и кметът Ан Идалго се изричат все по-критично към същинския взрив от носещи се из града електрически тротинетки, за които регулациите към момента са минимални. Досега има два смъртни случая и много произшествия с пострадвания. Заради това общинският съвет вкара първите санкции за каране по пешеходни зони или паркиране във входове на здания, покрай пешеходни пътеки и по други места с претрупан трафик.

Местните управляващи пробват и да охладят ентусиазма на бизнесмените като постановиха такса от 50 евро за всяка от тротинетките на компании с до 500 такива устройства. За тези с повече от 3000 таксата е 65 евро за всяка тротинетка. Най-големите в този сегмент са Lime, Bird и Jump (операторът в действителност е Uber).

Парижани не имат вяра, че ще има доста резултат от санкциите, тъй като даже нарушителите да бъдат снимани от камери и разпознати от осведомителната система на полицията, няма задоволително служители на реда или охранители на улицата, които да ги спрат и глобят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР