В пълен цирк се превърна днешната сесия на общинския съвет

...
В пълен цирк се превърна днешната сесия на общинския съвет
Коментари Харесай

Общинските съветници бойкотираха предложенията на кмета на Враца и провалиха сесията

В цялостен цирк се трансформира днешната сесия на общинския съвет във Враца. Гласуването на включените точки започва в наличието на 28 съветници, само че към два часа по-късно, едвам при гласуването на 7 точка в дневния ред броят на присъстващите падна на 22-ма. Това е и повода шефът на „ Тролейбусен транспорт-Враца “ Николай Вълков и препоръчаното от кмета изменение на бюджета за 2018 година да не бъдат признати. И при двата случая „ за “ гласоподаваха 18 общински съветници и двама бяха „ срещу “. Естествено опозицията гласоподава против докладните, а за приемането им не стигна единствено един глас.
Гласуването за изменението на бюджета даже се повтори, тъй като протоколчикът не бил чул добре всички дали своят вот, само че даже и след прегласуването резултатът не бе позитивен. Това разгневи кметът Калин Каменов, съгласно който протичащото се е чиста насмешка и отдръпна всички препоръчани от него докладни.
Каменов изиска ръководителя на съвета Румен Антов да анулира сесията, само че вместо това Антов даде 10-минутна отмора на сътрудниците си. След нея съветниците оредяха още повече и този път сесията в действителност бе прекъсната поради липса на кворум.
„ Тук е разпасана команда, а най-после на месеца си чакат парите! Предлагам август месец да няма сесии щом съветниците желаят да почиват, вместо да се вземат значими и виновни решения “, сподели кметът и се закани да не разписва изплащането на разноските на съветниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР